Over mij

Gedreven. Goedlachs. Harde werker. Eigenwijs. Extravert. Perfectionistisch. Doorzetter. Enthousiast. Spontaan. Dol op uitdagingen. Passievol. Nieuwsgierig. Makkelijk in de omgang. Enkele eigenschappen die mij volgens mijn omgeving, en klanten, tot een goede bruidsfotograaf maken.

Even voorstellen: Laura (1981). Opgegroeid in Huizen, wonend in Almere, met vriend en en halve dierentuin, waaronder de lieve hond die je hierboven ziet. In het dagelijks leven ben ik naast mijn fotografie ook nog werkzaam in de online media. Door mijn werk kwam ik een aantal haren geleden regelmatig op de mooiste plekken. De indrukken die ik daar op deed (en doe), wilde ik niet alleen in tekst, maar ook in beeld vastleggen. Ik volgde een aantal cursussen, investeerde in goed materiaal. Fotograferen was niet langer een hobby, het werd een passie.

Van portretfotograaf naar bruidsfotograaf

Dat ik uiteindelijk bruidsfotograaf ben geworden, is achteraf geen verrassing. Als klein meisje was ik bruidsmeisje en sinds die tijd droomde ik van witte jurken en grote bruidstaarten. Van roze bruidsboeketjes en elegante bruidsschoenen. Toch was bruiloften fotograferen niet het eerste wat ik deed. Ik begon met portretfotografie in de studio en op locatie. Een bruiloft was een stapje verder, want dat was toch best wel eng? Stel dat je net die ene zoen zou missen?

Wat mij kenmerkt als bruidsfotograaf

Ik begon te fotograferen op bruiloften van kennissen, bij vrienden van vrienden. En ik kwam er al snel achter dat ik die ene zoen helemaal niet zou missen. En dat ik wel één bijzondere gave had: het fotograferen van emoties. Die ene bewonderende blik van de bruidegom, het traantje van de bruid. Ik ontwikkelde gaandeweg een eigen stijl. Spontaan & fris, zo omschrijf ik mijn foto’s het liefst. Mijn foto’s zeggen echter nog veel meer. Ze vertellen een verhaal. Ze stralen emotie uit… En liefde!

Creativiteit is voor mij als bruidsfotograaf belangrijk. Ik wil niet op de automatische piloot gaan schieten, niet het gevoel hebben dat ik mijn 1.001e bruiloft aan het schieten ben. Ik beperk mezelf daarom, bewust, tot max. 15 bruiloften per jaar. Hierdoor ben ik in staat om zowel vooraf als zelfs na de bruiloft een goed en vooral persoonlijk contact te onderhouden met het bruidspaar. Alles voor het perfecte eindresultaat & een goede klik met het bruidspaar, welke zoooo belangrijk is op de grote dag zelf.

Naast mijn specialisatie als bruidsfotograaf heb ik me ook gespecialiseerd in portretten (zie Perfectportret.nl).

Meer weten? Mail naar info@fotovanjouwbruiloft.nl.

Portretfoto gemaakt door Spaghettiii fotografie.