ANIEK & SIETZE – bruidsfotografie Friesland

Bruidsfotografie Friesland

Het was een lange dag, maar wat was hij mooi: de trouwdag van Aniek & Sietze. Vrijdag 23 mei trouwden zij in gezelschap van hun twee allerschattigste kindjes, familie, vrienden & andere dierbaren in het Friese Sloten. En ik was er bij voor de bruidsfotografie.

Friesland was dan het podium van hun huwelijk, de dag startte in Flevoland, in hun huis in Almere. Terwijl nog niet eens het hele gezin wakker was, stond ik om 07.00 uur op de stoep om de voorbereidingen te fotograferen. Aniek zat namelijk al vroeg in de stoel van de kapper en de visagist en ook bruidsmeisje Yaëlle moest er aan geloven. Terwijl bruidegom Sietze een verdieping lager langzaam wakker werd en zoontje Hidde (9 maanden) bezig hield en zichzelf ook ging aankleden, met assistentie van zijn toekomstige schoonvader.

Een prachtige bruid, twee allerschattigste bruidskinderen en een enigszins nerveuze bruidegom stonden even later klaar voor de first look, welke buiten zou plaats vinden. Zo kon de familie vanaf een ereplek mee spieken hoe Sietze op zijn bruid zou reageren. En zoals mij vooraf was voorspeld, vloeiden daar al meteen de eerste tranen van de dag. Nadat de tranen gedroogd waren, gingen we dan toch echt op weg naar Friesland. Voor de officiële fotoreportage.

Aniek & Sietze hadden twee totaal verschillende locaties uitgezocht voor de trouwreportage. Sietze is werkzaam binnen de betonsector en had zijn oude werkgever (IJB groep in Lemmer) gevraagd of hij daar mocht fotograferen. Onwijs gaaf, totaal anders dan ik doorgaans doe, maar oh zo mooi. Lekker urban! Sietze die me daarnaast had gewaarschuwd dat hij niet kon lachen op de foto deed het verrassend goed. Uiteraard mochten de kindjes niet ontbreken in de trouwreportage, maar daarvoor hadden Aniek & Sietze een iets kindvriendelijkere locatie uitgekozen: de Bremer Wildernis in Sondel, een geweldig mooie pluktuin. En een superleuk contrast met de beton-foto’s.

En toen was het bijna tijd voor het ja-woord. Na een korte lunch met een klein gezelschap was het tijd om naar het stadhuis van Sloten te vertrekken. Het gezelschap te voet vanaf de lunchlocatie en Aniek & Sietze kwamen – surprise surprise – aan met een bootje. Hoewel Aniek in het kennismakingsgesprek had gezegd dat het een kleine bruiloft zou worden, werd het steeds groter in de aanloop er naar toe. En met name op het gebied van accessoires en creatieve ideeën was Aniek losgegaan. Zo had ze speciaal voor Yaëlle & Hidde een eigen kinderakte, waar ze hun vingerafdruk op mochten stempelen.

Tijd voor de groepsfoto’s en omdat iedereen zo lekker snel meewerkte en direct hun mooiste glimlach tevoorschijn toverden, had ik nog even tijd om met het bruidspaar foto’s te maken in Sloten, alvorens we in de kerk werden verwacht voor de inzegening. Een persoonlijke dienst die afgesloten werd met een liedje dat Yaëlle met haar nichtjes en neefjes, en vriendjes en vriendinnetjes had ingestudeerd.

Man & vrouw: voor zowel de gemeente als de kerk. Tijd om het te vieren met taart & champagne en een informele borrel. Waar het ‘s ochtends nog miezerde, was het nu stralend weer en dus vond het namiddag-programma geheel buiten plaats. Terwijl de gasten druk waren in de photobooth (ook deze accessoires had Aniek gemaakt), liep ik rond om de spontane momenten te vangen. En omdat het licht zo mooi was, zette ik ook nog wat speciale gasten mooi op de foto.

Uiteindelijk bleef er een klein clubje over voor het diner, waar ik een dolgelukkig bruidspaar achter liet. ‘s Avonds kroop ik al achter mijn computer voor een eerste selectie. Ik kon het niet laten om heel vaak hard op oh en ah te zeggen. Een 100% Laura-serie, waar ook ik dolgelukkig van word! Onmogelijk dus om goed te selecteren, dus vooruit… een uitgebreide reportage van de mooie dag van Aniek & Sietze.

De foto’s zijn echt wauwwwww en de previews hebben we al ontelbaar vaak gekeken. Hoewel Sietze geen fan is van de camera, staat hij er super op! Het was fijn dat Laura af en toe wat aanwijzingen gaf tijdens de shoot en verder tijdens de dag juist onzichtbaar was. Laura, je hebt de momenten en emoties prachtig weten te vangen!

Bruidsfotografie Friesland

Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland

Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Almere & Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland
Bruidsfotografie Friesland

Ook interesse in bruidsfotografie Friesland?

Ga jij binnenkort trouwen in Friesland en ben je nog op zoek naar een fotograaf? Bekijk de mogelijkheden of vraag een kennismakingsgesprek aan via het contactformulier.

Pin It

Reacties

reactie(s)

1 Comment

  1. door Aniek en Sietze op 27 juni 2014  20:02 Beantwoorden

    Hè zucht, wat zijn ze toch mooi Laura!!! Zo blij mee en heerlijk om ze nog eens, en nog eens, en nog eens te bekijken ;-)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.