FOTO’S TIJDENS HET DINER: JA OF NEE? – inspiratie

Bruidsfotografie: foto's tijdens het diner?

Foto’s tijdens het diner: veel bruidsparen twijfelen tot welke tijd zij een bruidsfotograaf willen inhuren. Om je te helpen bij de keuzes zet ik de voor- en nadelen voor je op een rij. En geef je mijn persoonlijke mening, vanuit mijn eigen oogpunt.

Als je regelmatig kennismakingsgesprekken hebt, merk je dat je steeds vaker bepaalde vragen terug hoort. Hoewel ik een groot deel al beantwoord in mijn FAQ vind ik het leuk om sommige vragen uitgebreider te beantwoorden. Omdat ze toekomstige bruidsparen op weg kunnen helpen bij het maken van hun keuze. Zo merk ik dat veel bruidsparen twijfelen over de fotografie van het diner. “Het avondfeest hoeft van ons niet, maar we twijfelen nog over foto’s tijdens het diner. Hoe sta jij daarin?”, is een vraag die ik met grote regelmaat krijg.

Foto’s tijdens het diner: JA!

Ik zeg ‘ja’ tegen het diner. Hoewel mensen het niet altijd relaxt vinden om gefotografeerd te worden tijdens het eten (oké, eerlijk is eerlijk, de meeste mensen zijn niet het meest fotogeniek met hun mond vol) doe ik dit enorm graag. Om meerdere redenen. Ik zet ze graag voor jullie op een rij, zodat jullie dit kunnen meenemen bij het maken van jullie keuze:

  • Een trouwdag heeft vaak een volle planning. Van het ouderlijk huis, naar de trouwshoot. Van de trouwshoot naar de ceremonie. Van de ceremonie naar de groepsfoto’s. Van de groepsfoto’s naar de taart & champagne. En dan is het tijd voor het diner. Ontspanning. Tijd om met jullie gasten te praten. Gelach! Misschien wel een van de meest ontspannen momenten van de dag en dit spat van de foto’s af. Hier kan ik los gaan op de foto’s die ik zo graag zie én maak: spontaan, echt, vrolijk!
  • Het diner is hét moment van ouders (of anderen geliefden) om te speechen. Dat wil je toch op de foto? En ook de tranen die daar eventueel bij komen kijken.
  • Maak ik alleen maar eetfoto’s tijdens het diner? Nee. Als bruidsfotograaf zit je de hele dag niet stil. Soms is er te weinig tijd voor details, van bijvoorbeeld de ringen of het boeket. Dit kan tijdens het diner wel. En dan met name op het moment dat de gangen geserveerd worden en ik anders veel volle monden op de foto zou zetten.
  • Bij het diner zijn ongetwijfeld de voor jullie belangrijkste personen aanwezig. Omdat een diner vrij rustig verloopt, en er geen drukte is in het programma, heb ik nu uitgebreid te tijd om alle geliefden rustig op de foto te zetten. Ongemerkt & daarmee spontane portretten, die vaak nog mooier zijn dan de groepsfoto’s.
  • Stiekem ben ik dol op food-fotografie. Het is een specialisme én ik ben zeker geen specialist, maar wat is er nu mooier dan een goede maaltijd goed in beeld brengen?
  • Het diner bij elke bruiloft is anders. Van barbecues aan het strand tot pannenkoeken-feestjes voor de kinderen. Van Italiaanse buffetten tot chique vijfgangen diners. Juist die afwisseling maakt het voor mij als trouwfotograaf zo leuk.

Maar… niet per se het hele diner

Een goed diner duurt al gauw minimaal twee uur. Is dat per se nodig voor bovenstaande? Nee, ik denk dat goede bruidsfotografen dit ook in twee gangen doen. Bruidsparen die bij mij komen en het avondfeest niet gefotografeerd willen hebben, raad ik dan ook altijd aan mij tot halverwege het diner in te huren.

Waar gaan jullie voor? Foto’s tijdens het diner: ja of nee? En mocht je al getrouwd zijn: waar hebben jullie voor gekozen en waarom?

Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
Foto's tijdens het dineren
 

Pin It

Reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.