FIRST LOOK: WAT IS HET? – inspiratie

First look op een bruiloft

Veel bruidstrends waaien over uit Amerika. En hoewel sommigen duidelijk over the top en minder geschikt voor de nuchtere Nederlander zijn, zijn er trends die ik toejuich: de first look nieuwe stijl bijvoorbeeld.

Traditioneel wachtte de bruid altijd boven aan de trap en als de bruidegom dan onderaan stond liep zij voorzichtig naar beneden. Met de op nadruk op voorzichtig, want heb je het wel eens geprobeerd met zo’n jurk (en ja, je speelt vals als je een trendy korte jurk had). Buiten dat het niet altijd handig lopen is, is het voor een fotograaf ook nog wel een uitdaging. Smalle trappen, weinig licht, veel familie onder aan de trap. Dat moet toch beter kunnen.

First look: wat is het?

En toen verschenen de afgelopen jaren de mooiste first looks op de Amerikaanse blogs. Bruidsparen die elkaar voor het eerst zien op een andere plek dan onderaan (of halverwege bij ongeduldige bruidegommen) de trap. In de tuin, in een boomgaard of zelfs op de hei. Het liefst ergens met veel ruimte als je mijn voorkeur vraagt.

De bruidegom staat met de rug naar de bruid en de bruid komt langzaam aanlopen. Ik kan zowel het gespannen gezicht van de bruidegom fotograferen, als wel de bruid die er stiekem van geniet de spanning voor hem hoog te houden. Een soort van ‘We gaan nog even naar de reclame voor we met de uitslag komen’. En ik heb rustig de tijd om daarna aan de kant van de bruid te gaan staan en het gezicht van de bruidegom perfect vast te leggen.

First look nieuwe stijl: is het wat voor jou?

Toegegeven: als het jouw meisjesdroom is om van die trap af te lopen, moet je dat gewoon doen! Maar word jij ook blij van onderstaande voorbeelden, ga dan voor de first look nieuwe stijl. Bruid Petra beschikte over een vader met een perenboomgaard en misschien was dat wel de mooiste first look die ik ooit heb gehad. Al deed de tuin van de ouders van Willianne daar niet aan onder. Haar zenuwachtige bruidegom Bart maakte het plaatje helemaal compleet.

Heb je geen tuin en woon je op een flat? Ook een galerij kan geschikt zijn, check maar onderstaande foto van de mega-verraste bruidegom Corjan. Genomen op een galerij met veel wind, waardoor haar sluier mooi de foto in schiet.

Is jouw tuin niet geschikt en heb je ook geen mooie galerij? We kunnen naar de hei rijden, maar de meeste bruidsparen vinden dit – logisch – minder leuk. Je wilt toch een plek waar je wat aan hebt. Een goed alternatief is dat de man aanbelt bij zijn vrouw, zoals bruidegom Bob op een van de foto’s hieronder deed. Het leuke was dat nieuwsgierige familie mee kon kijken en dat leverde heel wat leuke plaatjes op! Net zoals de mooie first look van Peter & Mitzy bij de voordeur van het ge-wel-di-ge huis van haar ouders.

First look: ga jij nog voor de traditionele trap of…?

First look
First look
First look
First look
First look

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk het Pinterest-account van Foto van jouw bruiloft >>

Pin It

Reacties

reactie(s)