BJÖRN & MARTINE – bruidsreportage Amsterdam

Bruisdsreportage Amsterdam

Wat ik zo leuk vind aan bruidsfotograaf zijn? Dat elke bruiloft compleet anders is. Van grote feesten in de avond tot kleine intieme gezelschappen. Tegenwoordig mag alles en moet niets. In het geval van Martine & Björn ging het om een kleine & intieme bruiloft.

Mijn bruidsreportage startte die dag om 12.00 uur in hartje Amsterdam. Martine & Björn hadden bewust gekozen voor een klein gezelschap en een rustig programma. Geen wekker die om 06.00 uur moest staan, omdat de kapper om 07.00 uur op de stoep stond. Toen ik rond 11.45 uur kwam (altijd wat eerder, want stel je voor dat je file hebt!) was Martine net onder handen genomen door de kapper/visagist en stond ze op het punt haar jurk aan te trekken. Die kon ik mooi nog even meepakken, ik ben zo dol op dat moment.

Daarna was het wachten op haar toekomstige echtgenoot en maar uit het raam kijken of Björn er al aan zou komen. Echt zenuwachtig was Martine echter niet, meer ongeduldig. Björn daarentegen… Maar toen hij zijn bruid zag, brak de glimlach door en waren alle zenuwen weg. Op naar een fotoshoot in het Eramuspark, waar Martine later over zou zeggen:

Het was fijn om zo’n spontane en gezellige fotograaf te hebben die ook nog goede tips kon geven! En de foto’s zijn echt prachtig zeg, ongelofelijk mooi.

Het Erasmuspark mag dan niet enorm groot zijn, met alle bomen, laantjes en bruggetjes kan ik er als trouwfotograaf genoeg mee. En ik mag dan volgens Martine goede tips hebben gegeven, het scheelde dat ik een bruidspaar had dat graag knuffelde, hand in hand liep en stralend naar elkaar keek. Meer heb je niet nodig voor een mooie trouwreportage! (hoewel het mooie weer en licht echt wel bijdroeg) Onmogelijk om te kiezen uit alle foto’s, dus hieronder vind je slechts een selectie.

Na de officiële bruidsreportage was het tijd voor de ceremonie in Het Sieraad, ooit een ambachtsschool nu onder andere een trouwlocatie. En een mooie en lichte trouwlocatie. Zo eentje waar mijn hart in elk geval harder van gaat kloppen. Terwijl familie (die van Björn kwam over uit Zweden, waar hij vandaan komt) en vrienden langzaam arriveerden, legde ik vast wat sfeerbeeld vast. Daarna was het tijd voor Björn en Martine om hun entree te maken.

De ceremonie werd gehouden in het Nederlands, Engels en Deens. Ja, de Babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) had speciaal voor deze gelegenheid een woordje Deens geleerd. Ik denk dat Björn het iets vloeiender uitspreekt, maar leuk was het wel. Met een glimlach en ook een paar korte tranen. Bij de speeches voor de moeder van Björn, de ouders van Martine en haar zus. Na de speeches was het tijd voor het ja-woord van het stralende bruidspaar. Uiteraard voor Björn in het Zweeds.

Op het ja-woord moest natuurlijk geproost worden, alvorens het hele gezelschap zich naar het naast gelegen terras van Café-restaurant Edel verplaatste. Hier werd de taart (met lovebirds!) aangesneden. En er was ruimte voor cadeaus, toespraken, lekker eten en vooral veel gelach.

Wat een mooie intieme bruiloft! Björn & Martine, ik wens jullie veel geluk straks samen in Zweden en dank dat ik jullie mooie dag mocht vastleggen.

bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsreportage Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsfotografiee Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsfotografie Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsfotografie Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsfotografie Amsterdam: Martine & Bjorn
bruidsfotografie Amsterdam: Martine & Bjorn

Interesse in een bruidsreportage Amsterdam of omgeving? Bekijk de mogelijkheden >>

Pin It

Reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.