NICO & MAAIKE – bruidsfotografie Sassenheim

Bruidsfotografie Sassenheim

Soms weet je na een uur al dat een trouwreportage niet meer stuk kan. Zo was het ook bij Nico & Maaike uit Sassenheim, voor wie ik op 10 mei de bruidsfotografie verzorgde. Binnen een uur had ik niet alleen geweldige foto’s van een mooie bruid, maar ook de eerste natte ogen van de moeder van de bruid. Een goed begin is het halve werk…

Het weer in Nederland is voor veel bruidsparen met een mei-bruiloft een kleine domper. Ik hield zelf ook angstvallig deze week het weer in de gaten. En hoe meer de dag naderde hoe beter de voorspellingen werden. Terwijl ik van Almere naar Sassenheim reed kwamen de eerste zonnestralen tevoorschijn en terwijl Maaike’s haar zorgvuldig in model werd gebracht brak de lucht open. Ik was wat eerder en kon dit moment dus nog mooi even vast leggen, alvorens we met haar beste vriendin en moeder naar boven ging. Voor het raam hing de jurk al klaar (mooi!) en ook haar schoenen stonden klaar. Tijd om wat detailshots te maken.

Het omkleden op de foto zetten was voor mij als fotograaf een flinke uitdaging. Een kleine kamer, maar wel Maaike’s vroegere slaapkamer en dus extra bijzonder. Maaike had zich nog maar net in haar jurk gehesen of de eerste tranen waren al. Van een emotionele moeder die haar mooie dochter bewonderde. En dat zouden niet de enige tranen zijn die dag. Maar Maaike moest nog even geduld hebben, want Nico was er nog niet om haar te bewonderen. Zenuwachtig stond ze boven aan de trap toen Nico in een geweldige oldtimer aan kwam rijden. En in een superstrak blauw plak. De kleur waarvan Maaike had gezegd dat deze niet leuk was voor de auto (maar Nico kreeg zijn zin). Blauw of niet, ze was onder de indruk van Nico’s pak. En Nico van zijn mooie bruid.

Nadat de directe familie en getuigen Maaike & Nico hadden bewonderd ging ik met ze op pad naar De Horsten in Wassenaar, een mooi landgoed tussen Wassenaar en Voorschot. We hadden ruim anderhalf uur, en voor we het wisten was deze voorbij. En niet alleen omdat we zoveel leuke foto’s maakten, maar ook omdat het gewoon echt een heel leuk paar is om mee op stap te gaan. Die het zelfs niet deert om met hun mooie kleding in een boom te klimmen (of te laten tillen, in het geval van de bruid).

Terug in Sassenheim leek het haast wel een warme zomerdag. In hun mooie jurken en pakken stonden alle daggasten buiten om het bruidspaar te verwelkomen en vervolgens gezamenlijk te lunchen. Na de lunch was het dan ein-de-lijk tijd voor het ja-woord in het Oude Gemeentehuis van Sassenheim. Dat niet alleen een gave zaal met glas-in-lood bleek te hebben, maar ook een balkon voor een balkon scene achteraf. Maar daarvoor zouden er eerst heel wat traantjes vallen tijdens de ceremonie. Niet alleen bij het bruidspaar, maar ook bij de ouders van het bruidspaar en de gasten. Wat een mooie ceremonie!

Na de ceremonie werd Maaike verrast door een paar dozijn kinderen, die ze begeleidt bij de korfbalclub. Terwijl Maaike en Nico op het balkon stonden werden er ballonnen opgelaten en er was natuurlijk tijd voor glaasje kinderchampagne. De echte champagne stond ondertussen al koud in Paviljoen Sassennest, waar ook taart klaar stond voor alle gasten. En waar tijd was voor speeches, groepsfoto’s en veel gelach.

Terwijl de eerste daggasten afscheid namen, gingen Nico & Maaike door naar Landgoed Tespelduyn voor een intiem etentje. Ik legde de eerste speeches vast en de kletsende gasten, het mooie eten en het stralende bruidspaar. Zij zouden nog de hele avond doorstralen tijdens een feest, ik kneep er stiekem tussenuit om ze nog die avond de eerste foto’s toe te sturen.

Dat foto’s uitzoeken bleek met zoveel mooie plaatjes nog een flinke klus, dus hieronder daarom een flinke dosis. Kiezen is niet mijn sterkste punt, maar dat vindt het bruidspaar in dit geval vast niet erg…

Wat een ontzettend mooie foto’s & wat stralen we! We hebben genoten van je aanwezigheid. Iedereen was ook erg te spreken over hoe je op de dag hebt mee gedaan. En wat blijven we genieten van alle foto’s die we voorbij zien komen. – Nico & Maaike

Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Bruidsfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike
Trouwfotografie Sassenheim - Nico & Maaike

Pin It

Reacties

reactie(s)

2 Reacties

  1. door Jaap op 28 mei 2013  07:08 Beantwoorden

    Schitterende foto's van een schitterende dag! :-)

  2. door Elise op 28 mei 2013  15:42 Beantwoorden

    Wow, wat een mooie foto's!! Geeft goed weer wat een prachtige dag het ook was!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.