MIRJAM & RICHARD – bruidsfotografie Zeeland

Trouwfotografie Zeeland

Toen ik in september naar Zeeland reed voor de bruidsfotografie van Richard & Mirjam, wist ik niet welk bruidspaar er die dag voor me zou komen te staan. Normaal heb ik vooraf een kennismakingsgesprek, maar met een dergelijke afstand gaat dat ook wel eens in overleg enkel telefonisch. Voor Mirjam bleek telefonisch ook meteen oké, want de klik tussen haar en mij was goed. “We zijn op zoek naar een fotograaf die onze dag spontaan kan vastleggen. We hoeven geen hele fotoshoot en willen graag zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de gasten”. De binnenkomer was direct goed, want dit sluit super aan op mijn stijl & manier van werken.

De lange (15 uur!) dag begon om 08.30 uur in de kapsalon vlakbij het huis van Mirjam’s moeder. Toen ik binnen kwam, werd haar dochtertje Sophie (6) al in de krullers gezet en had Mirjam zelf net haar champagne-ontbijt op. Van zenuwen was niets te merken, samen met haar schoonzusje hadden ze de grootste lol om haar getoupeerde haar. Getoupeerd of niet, uiteindelijk verliet Mirjam met een super-coupe de kapsalon. Op naar het huis van haar moeder om de rest van de voorbereidingen te doen.

Want niet alleen Mirjam moest in de make-up, ook de kleine bruidsmeisjes en de vier volwassen bruidsmeisjes waren aan de beurt. Terwijl het in het huis een drukte van bedoening was, sneakte ik er even tussenuit om kennis te maken met Richard. En om zijn voorbereidingen vast te leggen. De buurman kwam nog even langs voor zijn manchetknopen en zijn corsage. Richard was er helemaal klaar voor. Niet zenuwachtig, wel nieuwsgierig naar hoe zijn aanstaande vrouw eruit zou zien. In het huis van Mirjam’s moeder kwamen de zenuwen wel. Niet bij Mirjam, die ondertussen in de make-up werd gezet, maar bij alle aanwezige familie. Het was dus tijd om iedereen de slaapkamer uit te sturen en haar rustig haar jurk aan te laten trekken. Een mooie jurk, en daar was ik van tevoren al van verzekerd: Mirjam opent dit jaar namelijk haar eigen bruidsboutique. Daarnaast is ze weddingplanner en ik wist dus dat alle details vandaag zouden kloppen.

Nadat Mirjam in haar jurk was gehesen (en er uitzag om door een ringetje te halen) mocht Richard dan eindelijk – hij stond al een tijdje verderop met de auto te wachten – aankloppen om zijn aanstaande vrouw te bewonderen. Uiteraard speelde Sophie ook een grote rol in deze ontmoeting en met zijn drieën (en stiekem met de fotograaf en de chauffeur) gingen we op pad. Op naar Domburg voor de ceremonie, en tussendoor een paar kleine fotomomentjes met de auto.

De ceremonie vond plaats in strandtent Brooklyn Beach. Een kleine ceremonie, met alleen de mensen die het meest dichtbij hun stonden. Deze mensen bleven natuurlijk ook voor de taart (die was lekker!) en de champagne om te vieren dat zowel Richard als Mirjam volmondig ‘ja’ hadden gezegd. Terwijl binnen de ‘trouwzaal’ om werd gebouwd tot dinerzaal, was de regen gaan liggen en dus was het perfect weer voor wat fotomomentjes op het strand. Met het nummer 1 bruidsmeisje Sophie, met de vier volwassen bruidsmeisjes in het blauw, maar natuurlijk ook met het kersverse echtpaar. Uit die schoenen en rennen maar!

Samen met de daggasten was het daarna tijd voor het diner. Ook tijdens het diner had Mirjam gezorgd voor alle mogelijke kleine details, zoals de zelfgemaakte naamkaartjes. Haar moeder hield nog een mooie speech en verder was het vooral genieten van het verrukkelijke eten. En toen Mirjam & Richard amper klaar waren met het dessert kon ik het niet laten om ze toch nog even mee naar buiten te nemen voor een paar mooie foto’s bij zonsondergang.

Daarna mocht het feest losbarsten, met inmiddels heel wat meer gasten. En dat zou doorgaan tot in de kleine uurtjes. Gelukkig hadden ze daarna twee weken om bij te komen op de Antillen van deze onvergetelijke dag!

Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Trouwfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard
Bruidsfotografie Zeeland - Mirjam & Richard

Pin It

Reacties

reactie(s)