GERHARD & NIENKE – bruidsfotografie Barneveld

Bruidsfotografie Barneveld

Ik leerde bruid Nienke in het voorjaar van 2011 kennen toen ik haar dochtertje Anouk (toen ruim een half jaar) fotografeerde. We hielden altijd contact, ze werd vaste klant en ook haar familie kwam geregeld voor een fotoshoot. Begin april kreeg ik een mail van haar: “Gerhard is door zijn knieën gegaan en er is maar één fotograaf die van mij deze dag mag vast leggen.” En zo kwam het dat ik 31 augustus vertrok naar Barneveld voor wat ik dacht zomerse bruidsfotografie.

Helaas! Alle regen die de dag daarvoor zou vallen, was verlaat. Op die vrijdag kwam het met bakken uit de hemel toen ik richting de kapper reed om een überrelaxte Nienke te fotograferen. Ze maakte zich nergens druk om: foto’s zouden er wel komen, met of zonder regen. Terwijl haar haar in de krul werd gezet namen we de alternatieve locaties door. Toen haar haar perfect zat, stapte ik in de auto en reed achter haar aan naar het huis van haar moeder. Een zenuwachtige moeder en een zusje dat nog wel relaxt was, stonden klaar om haar in haar jurk en schoenen te helpen. Want… Gerhard zou al bijna voor de deur staan.

Daar kwam Gerhard dan, met hun dochtertje Anouk die inmiddels bijna twee was. Gerhard was bijna net zo zenuwachtig als de moeder van de bruid en ongeduldig stond hij onder aan de trap te wachten tot Nienke – net als in haar kleine meisjes-droom – de trap afkwam. Bewonderend keek hij naar zijn aanstaande vrouw. Na de vele zoenen, het overdragen van het boeket en Anouk die wel even aan deze ‘nieuwe mama’ moest wennen, overlegden we voor de shoot. Inmiddels was het opgehouden met zachtjes regenen en als alternatieve locatie kozen we een overdekte parkeergarage in Barneveld, met te gekke blauwe muren. Als de lucht zou klaren zouden we na de lunch met familie nog naar de oorspronkelijke locatie (landgoed de Schaffelaar) kunnen gaan.

En het weer klaarde op! Nadat de familie van Nienke & Gerhard bij Gerhard’s ouders thuis de mooie bruid (en het überschattige bruidsmeisje) hadden bewonderd, sprongen we dan ook snel in de auto voor een extra fotoshoot bij de Schaffelaar. Nienke’s schoonzusje ging mee als assistente. Met paraplu, deken tegen de kou en stiekem ook af en toe mijn tassen. Aan het einde van de fotoshoot kwam de familie ons vergezellen voor de groepsfoto’s aldaar en toen was het tijd om naar het stadhuis van Barneveld te gaan.

Een mooie ceremonie, met een lach én een traan. Want op deze dag mocht ook Robin, de in 2011 overleden zoon (4) van Nienke & Gerhard, niet vergeten worden. Gek genoeg straalde vanaf dat moment de zon. Zal Robin stiekem mee hebben gekeken vanaf een wolkje en een heel grote glimlach hebben opgezet? Kleine Anouk was zich niet bewust van de traantjes hier en daar en keuvelde vrolijk rond in de trouwzaal terwijl papa en mama elkaar het ja-woord geven. En de ringen wilde ze eigenlijk niet echt af staan…

Na de ceremonie was het tijd voor een intiem etentje op een boerderij, waar ik bij ondergaande zon nog wat foto’s schoot van het schattige bruidsmeisje & een gelukkig echtpaar. Het feest ging tot in de late uurtjes door terwijl ik al een kleine selectie stuurde naar het bruidspaar, dat vlak daarna op huwelijksreis ging. Hieronder vind jij nu een kleine selectie, wat is dat moeilijk kiezen zeg!

Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Trouwfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Trouwfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Trouwfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Trouwfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Trouwfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke
Bruidsfotografie Barneveld - Gerhard & Nienke

Pin It

Reacties

reactie(s)

4 Reacties

 1. door Nienke op 26 oktober 2012  14:34 Beantwoorden

  Wow Laura ik ben er stil van. Zó mooi!

 2. door Marloes op 26 oktober 2012  14:46 Beantwoorden

  Wauw! Wat mooi!

 3. door Hetty op 26 oktober 2012  14:52 Beantwoorden

  Prachtig, een gelukkig stel ;-)

 4. door Agaatt op 29 oktober 2012  20:22 Beantwoorden

  Móóie foto's!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.